dimarts, 27 d’octubre del 2009

Porical, heroi nacional

En Jérôme Porical va portar a l'USAP a la històrica victòria de l'USAP contra l'Estat Francès a París. Davant quasi 77.000 espectadors, en un partit que es presentava com una festa nacional, els parisencs encara tenien el regust amarg de l'eliminació a semifinals de l'any passat,patida en el matx disputat contra els perpinyesos. Tot i això, no es van poder treure l'espina car el darrer pepinyenc va portar a l'equip de la seva ciutat natal cap a la victòria amb 15 punts , que sumats als 5 de l'assaig de Mermoz van sentenciar el matx amb el resultat final de: Estat Francès 14- USAP 20.

Sí és cert que el rugbi és un esport d'equip i que aquest és un sentiment o un valor que s'inculca en aquest esport des del primer dia que s'hi juga o es viu, també és cert que Porical li va sortir un partit rodó i va encaminar als "arlequinats" catalans fins a la glòria. El balanç durant el partit van ser dos xuts de càstic i dos xuts de transformació anotats i un fantàstic assaig, realitzat al minut 59, després de diverses fintes que van trencar més d'una cintura parisenca.

En Porical corrent cap a la zona d'assaig.
Foto extreta de www.usap.fr


Més que un partit, més que una simple victòria, la Unió Esportiva va emportar-se un gran premi d'un estadi sempre difícil. Un partidàs de Porical, un partidàs de tots els jugadors i una més que notable i positiva estrena de Cazenave, el mig obertura de 19 anys de l'USAP que va saber marcar bé els temps i el joc de l'equip.

Divendres vinent un altre partidàs. USAP-Castres (Castras en occità). El segon de la lliga i actual campió, contra el líder del moment. Un partit importantíssim i excitant que, a més de donar la primera posició a uns o altres, amb el permís del Clermont, pot marcar l'estat ànimic dels occitans per al derbi de la següent jornada, Castras-Clermont. Un altre gran encontre que indirectament és molt important també pels catalans.