diumenge, 15 de març del 2009

En marxa la Lliga Super Ibèrica de Rugby (SIR).

Després de molts quilòmetres, Diego Castejón, Guillermo Moraleda i Rafael Infante (Steelman Sports) i l’International Rugby Boardun, han aconseguit engrescar diversa gent vinculada al món del rugbi, per començar a l’abril, el que serà la 1a Lliga Superibèrica de Rugbi. Aquesta competició vol esdevenir una superlliga de rugbi de diversos equips de la Península Ibèrica que ajudi a professionalitzar aquest esport per tal de fomentar-lo i donar-lo a conèixer. El projecte compte amb l’apadrinament del conegut Michael Robinson, antic jugador de futbol i comentarista esportiu, que és un apassionat del rugbi i s’ha implicat al projecte. Robinson veu la Supieribèrica com un gran instrument per despertar l’interès del Rugbi al territori peninsular.


Tot i que la informació sobre aquesta competició era molt confusa fins fa uns quants dies, sembla que la Superibèrica començarà a rodar el 24 d’abril, un cop acabada la lliga de rugbi de la federació espanyola. Federació la qual s’ha mostrat , en algun moment, poc receptiva al projecte. Aquesta superlliga està emmirallada econòmicament a la NBA, i esportivament a la Magners League. Econòmicament es demana als clubs uns compromisos concrets per tal de garantir el pagament d’assegurances, el cost dels arbitratges i altres despeses típiques d’aquestes competicions. Aquestes despeses, s’espera sufragar-les a través dels ingressos obtinguts per patrocinadors, proveïdors oficials i socis col·laboradors. També s’espera ingressar diners mitjançant les retransmissions dels partits que oferiria la plataforma digital +, tot i s’havien mantingut converses amb altres cadenes. La intenció és que, com a mínim, es retransmeti un matx cada divendres al vespre, i en la mida de lo possible, s’elabori un programa específic de la competició.


Pel que fa a l’aspecte esportiu, s’ha optat a organitzar una competició a l’estil Magners League (competició del nord d’Europa on juguen equips de Escocia, Gales e Irlanda) per tal de potenciar el nivell i integrar sensibilitats, utilitzant l’esport com a vehicle de transmissió de vivències i valors. Així, en aquesta competició i la jugaran 6 equips en forma de franquícies, on cada any es podran renovant o introduint de noves. Els Equips de les franquícies estaran formats per 35 jugadors dels qual hi hauran 8 primeres línia, 5 Sub-23 i encara està per determinar el número de jugadors extracomunitaris. La xifra està entre 4 i 8 jugadors.


Qui jugarà la 1a. SUPERLLIGA IBÈRICA DE RUGBI 2009?


Si un principi la Superibèrica havia de comptar amb 4 equips portuguesos, 2 espanyols, 1 basc, 1 gibraltarenc i 1 català. Es va arribar a parlar de la participació d’algun equip català de l’Estat Andorrà, però al final la federació andorrana de rugbi (FAR) ho va desmentir.


Al final la competició arrenca tan sols amb equips de l’estat espanyol, tot i que la SIR, espera que en els anys següents, s’incorporin noves franquícies dels territoris abans esemntats.


Quins són aquests 6 equips que jugaran la 1a Super Ibèrica de Rugbi?


Doncs són 3 equips Espanyols, 1 Basc i 2 Catalans:


Equips Espanyols:

Equip Basc

Equips Catalans


Los Cartujanos
Seu:
Marina de Aljarafe (Sevilla)
Estadi: La Cartuja


Korsarioak
Seu:
San Sebastian
Estadi: Mini estadio de Anoeta


Catalunya Blaus Almogàvers

Seu: Sant Boi de Llobregat (Barcelona)
Estadi: Baldiri Aleu


Los Osos de Madrid

Seu: Madrid
Estadi: Alcobendas Rugby



Els Mariners

Seu: Vila Joiosa (Alacante)
Estadi: Vila Joiosa


Vacceos Cavaliers

Seu: Valladolid
Estadi: Pepe Rojo




L’aposta catalana en aquesta competició, ve de la mà de la Santboiana, com no podria ser d’una altra manera. L’equip del principat , ha més de ser l’introductor del rugbi a la part sud del nostre país i a l’estat espanyol, és un referent en aquest esport.


L’equip del Baix Llobregat vol obrir la franquícia a la resta de clubs del principat, d’aquí el nom Catalunya Blaus Almogàvers, un nom prou ampli per encabir a tots aquells clubs catalans que ho desitgin. És de destacar, el terme "Almogàvers", un nom que en principi no hi apareixia, però que ara s'inclou, i recorda molt a l'equip XV Almogàvers una experiència catalana molt romàntica de percebre el rugbi, que ja en parlarem un altre dia. Sigui com sigui, els Catalunya Blaus Almogàvers estan a punt i ja compten amb equipament i escut propis.



Equipament oficial dels Catalunya Blaus Almogàvers


Escut de l'equip del principat.



Per desgràcia no sabem res de l’equip del País València, i tampoc us podem adreçar-vos cap a cap pàgina web oficial del campionat. De fet, tot el procés de creació ha estat envoltat d’obscurs silencis i secrets, a voltes de desinformació i tot, que només s’han trencat a través de petites comunicacions publicades per un mitjà de comunicació que sembla que es perfila com a patrocinador del campionat. Aquest “afortunat” ha estat el Diario AS.


El què si us podem dir és que, si us interessa, des de la penya podem organitzar una escapadeta a Sant Boi per veure algun matx. Ah!! I també us podem passar el calendari del campionat!! Aquí el teniu: