diumenge, 31 de maig del 2009

A la Final!!

L’USAP s’ha acabat imposant per 25 a 21 a l’Estat Francès de París, en un partit vibrant i ple de tensió. Ningú esperava, però, una semifinal així. Normalment, quan juguen el primer contra el quart de la lliga, tothom tendeix a pensar que el partit ha de ser fàcil per al líder, però l’inspiració dels parisencs i els errors dels catalans, han portat el matx a un nivell d’igualtat extrema. Al final, per mèrits propis, l’USAP ha imposat la lògica i així, l’equip més regular, el campió de la lliga del top 14, s’ha emportat la victòria.

Els dos equips han començat el partit amb un joc molt travat, ple de faltes i penalitzacions. Ha estat l’equip català qui ha jugat de forma més ofensiva en la primera part, davant d’un París molt conservador sempre atent a l’expectativa. Tot i això, el resultat de la primera part ha estat molt ajustat, 13 a 6 per a l’USAP. La segona part, arrencava bé per l’equip de la sang i l’or. El marcador registrava un 20 a 6 després d’un assaig de Mermoz i la posterior transformació de Porical. En aquell instant París ha canviat el joc i s’ha apropat a l’equip català, que ha defensat fins a la fi del matx el resultat final 25 a 21.

Després de 54 anys, l’USAP podria emportar-se de nou el campionat. Això es veurà el proper dissabte 6 de juny a París, en una final contra el Clermont. Enguany, els catalans han jugat dos partits contra aquest equip, amb un total de 1 victòria i 1 derrota. El que ningú se li escapa, és que els catalans van a la final amb un molt bon estat de forma i amb la confiança que dóna derrotar l’Estat Francès en una semifinal.