divendres, 20 de març del 2009

Final històric del VI Nacions

Els homes de Declan Kidney (seleccionador irlandès), podrien assolir el seu segon Gran Slam de la història del torneig si guanyessin el darrer partit. La fita històrica no serà fàcil. Juguen contra Gal·les, segon classificat i amb opcions al títol, al Millenium Stadium a Cardiff. 61 anys després, els irlandesos podrien assaborir l’èxit de guanyar a tots els rivals en la mateixa setmana de la seva diada, el dia de Sant Patrici.

Els gal·lesos però, sortiran a per totes. Segons classificats, a 2 punts d’Irlanda, podrien emportar-se el campionat si guanyessin el matx. El País de Gal·les juga a casa, i no ha perdut al Millenium Stadium en els darrers 5 partits que han jugat del 6 nacions. De fet, el darrer enfrontament en que van ser derrotats a casa, va ser el 4 de febrer de 2007 contra Irlanda. Casualitat que de ben segur els motivarà, encara més si cap, per deixar-se la pell el camp i continuar amb la imbatibilitat a casa. A més, seria el segon torneig 6 nacions consecutiu que aconseguirien, doncs ja el van conquerir l’any passat.


Així doncs estem parlant d’un duel entre els dos millors equips del 2009. Un duel dels dos únics països que poden guanyar el 6 nacions; amb l’al·licient d’uns, els gal·lesos, de fer-ho a casa i assolir el segon torneig consecutiu; i amb l’anhel dels altres, els irlandesos, d’assolir el seu 2n Gran Slam de la història, i de retruc la Triple Corona 2009 (trofeu que s’emporta l’equip "britànic" que s’imposa a tots els altres).

Passi, el què passi, ho podrem seguir en directe per televisió, des de l’Estapera, gràcies a la col·laboració entre la 3quartsdeXV i el bar-cafeteria en qüestió. Serà el dissabte 21 a les 18.30h.